HOOFDDORP - Algemeen directeur Jorge Valdano van Real Madrid heeft goede hoop dat de laatste plooien rond de komst van José Mourinho snel worden gladgestreken.

Volgens Spaanse en Italiaanse media eist Internazionale een afkoopsom van zestien miljoen euro voor de Portugese trainer.

“Naar alle waarschijnlijkheid arriveert Mourinho dinsdag in Madrid”, aldus Valdano in de krant Marca. “Eerder is helaas onmogelijk.”

Real Madrid zou Mourinho eigenlijk vrijdag hebben willen presenteren. Naar verluidt is voorzitter Florentino Pérez donderdag naar Milaan gevlogen om de zaak af te ronden.

Pellegrini

Om plaats te maken voor Mourinho, die met Inter afgelopen seizoen de landstitel, beker en Champions League veroverde, zette Real Madrid woensdag alvast Manuel Pellegrini op straat.

Volgens Valdano was het vertrek van de Chileen onvermijdelijk. “We presteerden ondermaats in de belangrijke wedstrijden, daarom besloten we om hem te ontslaan. Pellegrini heeft hier wel een goede werkomgeving gecreëerd, conflicten in de kleedkamer vermeden en hij heeft een prachtig puntenrecord neergezet.”

Pellegrini was één seizoen actief voor ‘De Koninklijke.’ Ondanks de komst van onder anderen Cristiano Ronaldo, Kaká en Karim Benzema kon hij Pérez geen prijs bezorgen.