HOOFDDORP - In de aanloop naar de Grand Prix van Turkije van komend weekeinde heeft teambaas Stefano Domenicali van Ferrari zijn vertrouwen uitgesproken in Felipe Massa. De 29-jarige Braziliaan moet alle zeilen bijzetten om de van Renault overgekomen Fernando Alonso bij te houden.

“Ik denk dat we komend jaar met hetzelfde duo de races betwisten”, meldt Domenicali aan de BBC. Als de verslaggever aandringt, luidt het antwoord: “Eigenlijk ben ik er zeker van.”

Ferrari moet zich vooralsnog tevreden stellen met een plaats in de subtop. Alonso staat derde in de WK-stand, Massa bezet de vijfde plaats. De achterstand op Mark Webber en Sebastian Vettel, de Red Bulls die ex aequo het kampioenschap aanvoeren, bedraagt zeventien punten.

Webber

Webber en Renault-coureur Robert Kubica werden de afgelopen week genoemd als kandidaat om Massa te vervangen. Zelf gaf de Braziliaan de transfercarrousel een slinger door in een Finse krant gewag te maken van interesse van andere renstals. “Dat is altijd bemoedigend. Mijn doel is echter om bij Ferrari te blijven.”

De BBC bericht dat Massa zeker is van een verlengd verblijf bij Ferrari, op voorwaarde dat hij niet helemaal in de ‘schaduw wordt gereden’ door Alonso.

Vertrouwen

“Aan het begin van het jaar had Felipe het lastig, nu heeft hij een groter vertrouwen in de auto, dat is cruciaal”, zegt Domenicali. “Let maar op: in Istanbul staat hij er.”