Verft hij zijn haar? Laat hij die grijzende baard soms staan om het litteken te verbergen dat hij overhield aan een beet van zijn hond? En waarom zit hij altijd in een trainingspak op de bank, in plaats van in een maatpak?

Ik kan niet wachten op de antwoorden van Diego Armando Maradona tijdens de persconferenties op het WK in Zuid-Afrika. Spektakel verzekerd bij de man die als bondscoach van Argentinië nog even excentriek en onnavolgbaar is als in zijn hoogtijdagen als voetballer. Met Diego never a dull moment. Nu al druppelen geweldige anekdotes uit het Argentijnse trainingskamp door over het vleesgeworden Pluisje.

Verwarmde wc-bril

Zo liet Maradona in zijn twee (!) kamers op de Argentijnse WK-uitvalsbasis in Pretoria de toiletten verbouwen, omdat hij per se een verwarmde wc-bril wilde. Dat er ook nieuwe bidets met waterstraaltjes met afstelbare temperatuur in de toiletten moesten worden gebouwd, sprak voor zich. Ze dachten toch niet dat de beste voetballer aller tijden zijn achterste met papier afveegt? Nee, Maradona heeft straks lekker zijn eigen e-Pot.

Ook aan al zijn andere eisen is door de Zuid-Afrikanen van het universiteitsterrein keurig voldaan. Alle kamers zijn eenstemmig wit geschilderd, de wasbakken en badmeubelen zijn vernieuwd en er zijn wat extra sauna’s bijgebouwd. Tijdens het WK worden straks op Maradona’s devies dagelijks tien warme gerechten voor de Argentijnse spelers klaargemaakt, plus veertien verschillende salades met drie sausjes en minstens drie toetjes. Ook is er 24 uur per dag ijs beschikbaar.

Gratis hoeren

Wat volgt er nog? Maradona die klaagt over het ontbreken van gouden wc-brillen met zijn naam in briljantjes erin? Maradona die het hotelpersoneel verwijt dat de zon niet schijnt? Maradona die de eigenaar van zijn verblijfplaats verzoekt elke avond een paar gratis hoeren te laten komen? Ik sluit het allemaal niet uit.

Op radiozender FM Metro liep El Diego deze week alvast voor de fanfare uit. Hij zei dat hij bij het winnen van de wereldtitel van blijdschap zijn kleren zal uittrekken en naakt rondjes rond El Obelisco (het moderne bouwwerk in Buenos Aires) zal rennen. Heel raar misschien, maar iets in me zegt me dat het nooit zover komt.