HOOFDDORP - Sir Jackie Stewart is van mening dat Michael Schumacher imagoschade riskeert met zijn terugkeer in de Formule 1. 'Schumi' maakte in 2010 zijn rentree na drie jaar afwezigheid.

Zijn comeback verloopt vooralsnog niet zo succesvol als hijzelf en zijn team Mercedes hadden gehoopt. De zevenvoudig wereldkampioen staat na zes races op de negende plaats in het WK-klassement.

Stewart, zelf tussen 1965 en 1973 actief in de sport, tegen PlanetF1: "Ik had liever niet gezien dat Michael terugkeerde, omdat hij met al zijn goede resultaten een prachtige reputatie heeft opgebouwd."

"Het leidt geen twijfel dat hij niet meer de Michael Schumacher is die de wereld kende als hij niet snel een serie overwinningen neerzet. Juan Manuel Fangio (vijfvoudig wereldkampioen, red.) reed waarschijnlijk één race teveel, maar Schumacher doet nu een compleet seizoen teveel."

Indruk

Stewart werd zelf driemaal kampioen en sloot in 1973 zijn carrière af met zijn laatste titel. "Michael pakte geen kampioenschap in zijn laatste jaar en nu is hij teruggekeerd, dus riskeert hij dat de algemene indruk over hem verandert."

Te vroeg

Volgens Stewart is Schumacher in 2006 te vroeg gestopt. "Hij vertrok terwijl de Formule 1 nog helemaal in zijn systeem zat. Als hij er langer over na had gedacht was hij nooit gestopt."

"Toen ik mijn helm aan de wilgen hing kreeg ik nooit meer het verlangen om terug te keren, terwijl ik een aantal mooie aanbiedingen heb gehad. Ik heb het afgesloten. Dat is Michael niet gelukt."