HOOFDDORP - Lewis Hamilton vertrouwt er op dat er snel een einde komt aan zijn relatief lange periode zonder Grand Prix-overwinning. De Engelse voormalig wereldkampioen staat sinds de GP van Singapore in 2009 droog.

Als Hamilton tijdens de race in Turkije komend weekeinde opnieuw niet als eerste wordt afgevlagd, evenaart hij zijn eigen negatieve record van tien wedstrijden zonder overwinning. Zijn nieuwe teamgenoot bij McLaren, Jenson Button, won dit seizoen al twee keer.

De Brit verwacht dat hij snel aan de goede kant van het dunne lijntje tussen succes of tranen terecht komt. "Met alle dingen die tot nu toe gebeurd zijn is het voor mij eigenlijk een soort loterij geweest", zegt Hamilton tegen Skysports.

"Sommige coureurs hebben races gewonnen terwijl het voor die jongens ook compleet anders uit had kunnen pakken. Helaas ging het juist voor mij steeds verkeerd." Hamilton was in Spanje onderweg naar een tweede plaats, toen een kapotte wielmoer roet in het eten gooide.

Fantastisch

"Ik vertrouw erop dat het tijdens dit seizoen nog beter gaat, want de auto voelt echt fantastisch aan. De concurrentie is hevig en die heeft het tot nu toe gewoon beter gedaan. Het geloof binnen het team is echter nog steeds aanwezig, ze willen net zo graag winnen als ik."

Hamilton is zich bewust van de snelheid die concurrent Red Bull op de baan legt. Mark Webber won de laatste twee races met overmacht. "Ze zijn serieus snel op het moment. Het gaat wel even duren voordat we ze hebben bijgehaald."

"We boeken goede resultaten in de windtunnel en we wachten op dat ene sleutelonderdeel dat ons vooraan brengt."

Goed resultaat

Tot slot verwacht Hamilton een goed resultaat in Turkije. "Ik denk dat de auto in zijn element is op Istanbul Park."

"De wagen past goed bij gladde, snelle circuits. We pakken de draad op waar we die in Spanje achtergelaten hebben. Ik kijk er naar uit om daar te rijden."