HOOFDDORP - Het ziet er niet naar uit dat de Belgische voetbalbond (KBVB) en Dick Advocaat het eens worden over de afkoopsom die de trainer moet betalen voor het verbreken van zijn contract als bondscoach. De KBVB stapt nu mogelijk naar de rechter.

De advocaten van de Nederlander deden een voorstel van 250.000 euro, maar dat acht de bond veel te laag. Contractueel zou die recht hebben op iets minder dan één miljoen euro.

''Het is duidelijk dat we niet akkoord zullen gaan met wat meneer Advocaat voorstelt'', zegt Jean-Marie Philips, CEO van de KBVB, tegenover Het Nieuwsblad.

''Het getuigt niet van goede wil om eruit te komen. Het is absoluut aan de lage kant.''

Rechter

Gezien het flinke verschil tussen vraag en aanbod lijkt de gang naar de rechter de enige oplossing.

''Het is niet aan mij om te beslissen wat er nu moet gebeuren. Op 5 juni zal het Uitvoerend Comité zich uitspreken of we naar de rechter moeten stappen of een andere weg bewandelen'', aldus Philips.

Advocaat liet zelf begin deze maand ook al weten dat desnoods de rechter maar moet beslissen over de hoogte van het bedrag.

Rusland

De Hagenaar was slechts een half jaar trainer van de 'Rode Duivels'.

Ondanks een tot medio 2012 doorlopend contract stapte hij half april op omdat hij als bondscoach van Rusland aan de slag kon. Daar tekende hij intussen een vierjarige verbintenis.