DEN BOSCH - Jong Ajax heeft woensdagavond vrij gemakkelijk de achtste finales bereikt van het toernooi om de Amstel Cup. De ploeg van de coaches Van 't Schip en Van Basten won uit bij FC Den Bosch met 2-0. De doelpunten kwamen op naam van Robin Muller van Moppes, die de score al na acht minuten opende, en de Roemeen Mitea.

Bij Ajax 2 deden zes spelers mee die ook geregeld in de hoofdmacht aantreden. Behalve Mitea waren dat doelman Stekelenburg, Obodai, Sikora, De Jong en Litmanen. De Fin hield het ruim een uur vol. Hij maakte net niet meer mee dat Uneken van de thuisclub rood kreeg; eerst geel wegens een overtreding, en direct er een overheen wegens protesteren.

Eindhoven - Willem II

Willem II zegevierde met 2-0 bij FC Eindhoven, voor slechts 830 toeschouwers. Dat was verdiend. Caluwé besliste de wedstrijd na rust met twee treffers in zes minuten tijd.

FC Twente had een kwartier verlenging nodig om zich te ontdoen van Cambuur. Het werd in Leeuwarden 1-3. Voor rust scoorden Van Zundert namens de thuisclkub en N'Kufo. Sibum tekende in de 96e minuut voor de "zilveren goal". Christensen, die in de basis mocht beginnen, voegde er even later nog een aan toe.

Door dat resultaat kwam het aantal eredivisieclub bij de laatste zestien op twaalf. Hoek, de enige overgebleven amateurclub, en Ajax , al vaker een echte cupfighter gebleken, zijn de buitenbeentjes. Uit de eerste divisie zijn alleen Heracles Almelo en Sparta over.