FREIBURG - Demy de Zeeuw, Khalid Boulahrouz, Edson Braafheid, Stijn Schaars en Ibrahim Afellay staan in de basisformatie van het Nederlands elftal dat woensdagavond vanaf 20.00 uur vriendschappelijke tegen Mexico voetbalt.

Het vijftal krijgt van bondscoach Bert van Marwijk de kans om te laten zien dat ze thuishoren in zijn definitieve selectie voor het WK in Zuid-Afrika.

Van Marwijk maakt waarschijnlijk donderdag rond 17.00 uur bekend met welke 23 spelers hij naar de mondiale eindronde gaat. Hij moet nog vier voetballers uit zijn huidige voorlopige selectie teleurstellen.

De bondscoach kondigde al aan dat hij tegen Mexico een aantal spelers aan het werk wil zien die normaal gesproken niet in de basisformatie voetballen.

Rust

Van Marwijk gunt Mark van Bommel, Arjen Robben en Wesley Sneijder nog rust. Het drietal voetbalde zaterdag nog de finale van de Champions League. Ze zijn woensdag wel aanwezig in het Badenova-stadion van Freiburg.

Opstelling Nederland: Stekelenburg; Boulahrouz, Heitinga, Mathijsen en Braafheid; De Zeeuw en Schaars; Kuijt, Van der Vaart en Afellay; Van Persie.