PHOENIX - In de finale van de Western Conference van de Amerikaanse profcompetitie NBA is Phoenix Suns op gelijke hoogte gekomen met LA Lakers. Na de zege van dinsdag (plaatselijke tijd) van de Suns (115-106) kwam de stand in de best-of-7 op 2-2.

Amare Stoudemire leidde de vooral in de slotfase sterke aanval van The Suns en maakte 21 punten. Channing Frye was goed voor vier driepunters. Hij herstelde zich van tegenvallende prestaties in de eerste drie duels.

''Mijn teamgenoten hebben altijd vertrouwen in mij gehouden'', zei Frye naderhand.

''Ik ben ook blijven geloven in mijn schoten. Daarom ben ik op dezelfde voet doorgegaan. Dat heeft in dit duel resultaat opgeleverd.''

Kansen

De Suns hadden de eerste twee wedstrijden tegen de titelverdediger verloren. Bij de Lakers blonk Kobe Bryant uit met 38 punten en 10 assists. Dat was niet genoeg. ''We hebben de kansen gehad om het duel in ons voordeel te beslissen'', sprak Lakers-coach Phil Jackson.

''Die hebben we niet benut. De conclusie is dat we in dit duel gewoon niet goed genoeg waren en dat is teleurstellend. Ik had er meer van verwacht.''