AMSTERDAM - Gabri mag Ajax transfervrij verlaten. De middenvelder heeft de leiding van de Amsterdamse club laten weten dat hij aanbiedingen heeft van ploegen uit Qatar en Spanje. Hij kreeg te horen dat zijn huidige werkgever wil meewerken aan een vertrek naar die landen.

Het lucratieve contract van Gabri bij Ajax loopt tot de zomer van 2011. De Spanjaard is erg populair bij de supporters van de nummer twee van de laatste editie van de eredivisie.

Hij kwam het afgelopen seizoen wegens blessures weinig aan voetballen toe. Het blijft hoogst onzeker of Marko Pantelic komend seizoen nog bij Ajax speelt.

Beide partijen hebben nog geen overeenstemming over een nieuw contract bereikt. De Serviër bereidt zich op dit moment voor op het WK. De kans is groot dat hij zijn loopbaan elders voortzet.

Rommedahl

Ajax wil Pantelic voor één seizoen vastleggen. De centrumspits eist een meerjarig contract. Ajax onderhandelt nog met Dennis Rommedahl over een nieuwe verbintenis.

De club wil het contract van doelman Sergio Padt ook verlengen. Go Ahead Eagles wil de negentienjarige keeper graag op huurbasis overnemen.