PARIJS - Justine Henin heeft bij haar comeback op Roland Garros een overwinning in twee sets geboekt op de Bulgaarse Tsvetana Pironkova: 6-4 6-3.

De Belgische tennisster nam voor het laatst in 2007 deel aan de Open Franse tenniskampioenschappen. In dat jaar veroverde ze in Parijs haar vierde titel.

In mei 2008 beëindigde ze als nummer één van de wereld plots haar loopbaan maar begin 2010 keerde ze terug op de baan. Henin is op Roland Garros als 22e geplaatst.

Emoties

Ze erkende vooraf enige spanning te hebben gevoeld over haar terugkeer op het Court Philippe Chatrier. ''Ik wist niet wat ik moest verwachten en hoe ik met mijn emoties zou omgaan. Ik had nooit gedacht dat ik hier nog eens op de baan zou terugkeren. Toen ik eenmaal aan de partij begonnen was, viel de spanning van me af'', vertelde de Waalse die volgende week haar 28e verjaardag viert.

''Ik heb mezelf de afgelopen tweeënhalf jaar als persoon beter leren kennen. Als tennisster heb ik nog een lange weg te gaan. Ik weet nog niet of ik een betere speelster word dan voor mijn afscheid, wel dat ik nu gelukkiger ben.''