SEEFELD - Bondscoach Bert van Marwijk heeft dinsdag de avondtraining van het Nederlands elftal in Seefeld geschrapt. Hij gunt zijn spelers een beetje rust in de aanloop van het vriendschappelijke duel van woensdag met Mexico.

Van Marwijk is van mening dat hij zijn spelers de afgelopen dagen voldoende heeft belast. Hij trainde dinsdagochtend wel met zijn voorlopige WK-selectie.

Mark van Bommel, Arjen Robben en Wesley Sneijder waren nog niet van de partij.

Zij arriveren dinsdagavond in het trainingskamp van het Nederlands elftal in Oostenrijk. De drie voetbalden afgelopen zaterdag de finale van de Champions League.

Ze komen woensdag nog niet in actie tijdens de oefeninterland tegen Mexico. Het trio traint donderdag voor het eerst met Oranje in Oostenrijk.

Vlaar

Ron Vlaar heeft de training geblesseerd verlaten. De verdediger greep naar zijn hamstring en verliet het speelveld. Medisch onderzoek moet de ernst van de blessure uitwijzen.

De Feyenoorder had in de slotfase van het seizoen last van dezelfde hamstring.

Babel

Het gaat steeds beter met Ryan Babel. De aanvaller herstelt voorspoedig van een hamstringblessure. Hij sloot dinsdag nog niet aan bij de groepstraining. Babel verrichtte wel meer arbeid dan de vorige dagen.

Babel verrekte vrijdag op de training zijn rechterhamstring. De blessure kwam op een ongelegen moment. Babel wil zich tijdens het trainingskamp van het Nederlands elftal in Oostenrijk in de definitieve WK-selectie van bondscoach Bert van Marwijk voetballen.

De oefenwedstrijd van woensdag tegen Mexico komt nog te vroeg voor Babel. Van Marwijk wil donderdag bekend maken welke 23 spelers hij naar het WK in Zuid-Afrika neemt.

Hij moet nog vier spelers uit zijn voorlopige selectie teleurstellen.

Dinsdagtraining Oranje