MANCHESTER - Manchester United heeft zich met grote moeite gekwalificeerd voor de vierde ronde van de League Cup, het minst gewaardeerde Engelse bekertoernooi. De titelkandidaat won bij Leeds in de verlenging met 3-2.

Na 90 minuten stond het 1-1 door Roque Junior (Leeds) en Bellion. De Mancunions kwamen dank zij Forlan in de 108e minuut op voorsprong. Het was niet de beslissing. Opnieuw de Braziliaan Roque Junior maakte even later gelijk. Djemba-Djemba voorkwam twee minuten voor tijd de strafschoppenserie. Manager Ferguson had veel sterren, onder wie Van Nistelrooij, een dagje vrijaf gegeven.

Arsenal

Arsenal vertrouwde in Londen tegen Rotherham ook op de reserves en de jeugd. Dat brak coach Wenger bijna op. De bezoekers bogen pas in de zenuwenslag op de 11-meterstip: 9-8. De 20-jarige Franse aanvaller Jeremie Aladiere zette Arsenal, met alleen Kanu en Wiltord voor de ervaring, binnen een kwartier op voorsprong. Het was niet de voorbode van een vroegtijdige beslissing. Byfield maakte vlak voor tijd gelijk. In de verlenging werd niet gescoord. Wel kreeg Politt van Rotherham rood.

Bij Arsenal maakte Cesc voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht, als jongste speler ooit. Het grote Spaanse talent werd door de Engelse club weggehaald bij FC Barcelona, zeer tegen de zin van de Catalanen. Cesc, voluit Francesc Fabregas Soler geheten, was dinsdag 16 jaar en 177 dagen oud. Tot dusver was Jermain Pennant (16 jaar, 319 dagen) de jongste debutant bij Arsenal.