HOEK - HSV Hoek heeft de achtste finales bereikt van het toernooi om de Amstel Cup. De Zeeuwse zaterdaghoofdklasser won dinsdag voor eigen publiek met 2-0 van BV Veendam. Smessaert en oud-prof Human maakten voor rust de doelpunten.

De Groningers, bezig aan een goede serie in de eerste divisie, konden daar ondanks de aanwezigheid van schutters als Hamming en Weerman weinig tegenover stellen. De koploper van de tweede periode (9 uit 3) kon uitgeschakeld in het bekertoernooi de bus in voor de terugreis van 370 kilometer.

Heracles

Baronie, koploper in hoofdklasse B van het zondagamateurvoetbal, was niet tot een nieuwe bekerstunt in staat. De bedwinger van Roda JC verloor voor 2200 fans met 0-2 van Heracles. Rose en Stegeman maakten de Almelose treffers. Scheidsrechter Van Dongen moest het duel tien minuten onderbreken, doordat een grappenmaker ergens een stekker had uitgetrokken waardoor een lichtmast uitviel.

Vitesse

Vitesse werkte aan het zelfvertrouwen tegen FC Volendam, komend weekeinde ook de tegenstander in de competitie. De Arnhemmers wonnen met 4-0. Het Noord-Hollandse talent Tuyp beging een doodzonde in het profvoetbal, door in de laatste minuut een elleboogje uit te delen en daarvoor rood te incasseren. Dat komt hem ongetwijfeld op een dure schorsing te staan.

Heerenveen

SC Heerenveen schaarde zich ook bij de laatste zestien, waarvoor de "Europees actieven" zich al automatisch hadden gekwalificeerd. Zij komen 16 of 17 december voor het eerst in actie. Heerenveen schakelde Stormvogels/Telstar uit: 3-1. Sibon en Knopper bepaalden de ruststand op 2-0. Halverwege de tweede helft bracht Ommel de spanning even terug. Dat duurde drie minuten. Toen maakte Knopper zijn tweede van de avond.

RBC

RBC Roosendaal gaat woensdag ook in de koker voor de loting. De zege op FC Groningen was te danken aan een "silver goal" van Ode Thompson. De Nigeriaanse invaller scoorde in de laatste minuut van de eerste verlenging. De tweede ging dus niet door. Het was vooral aan de keepers Aerts en Beukenkamp te danken dat in de reguliere speeltijd geen doelpunten vielen.