Hockeysters Den Bosch landskampioen

DEN BOSCH - De landstitel bij de hockeyvrouwen is terug bij Den Bosch. De Brabantse ploeg won zaterdag in de finale van de play-offs ook de tweede wedstrijd tegen Laren.

Voor eigen publiek zegevierde de ploeg van coach Raoul Ehren met 2-0. De treffers kwamen in de eerste helft op naam van Lidewij Welten en Maartje Paumen (strafcorner).

Den Bosch won vorige week in Laren de eerste wedstrijd na strafballen. Het was de twaalfde landstitel voor de Brabantse vrouwenploeg.

Den Bosch won sinds 1998 het kampioenschap elf keer op rij. Vorig jaar moest Den Bosch evenwel voorrang verlenen aan Amsterdam.

Laren, dat zonder de geblesseerde international Carlijn Welten (dijbeen) speelde, kwam in de return scorend vermogen tekort. Ook ontbeerde de ploeg van coach Alexander Cox het nodige geluk. De bezoekers schoten liefst drie keer op paal en lat.

Trofee

Janneke Schopman nam na afloop als aanvoerster van Den Bosch de trofee in ontvangst. Ondanks een scheurtje in haar rechterduim was de international ook in de tweede wedstrijd gewoon van de partij.

De 33-jarige verdedigster stopt met tophockey na het wereldkampioenschap met Oranje begin september in Argentinië.

Deze maand wacht voor Schopman met Den Bosch nog de Europa Cup. Daarin speelt de Brabantse formatie komend weekeinde in Amsterdam tegen de gastclub.

NUwerk

Tip de redactie