Van Hummel sprint naar zege in Picardië

DOULLENS - Kenny van Hummel heeft vrijdag de eerste etappe van de Ronde van Picardië op zijn naam gebracht.

De Nederlandse wielrenner van Skil-Shimano versloeg na een wedstrijd over 181 kilometer van Boue naar Doullens de Brit Ben Swift en de Italiaan Danilo Napolitano in de sprint.

Het is voor Van Hummel zijn eerste zege van dit seizoen. Hij kreeg ook de eerste leiderstrui om de schouders.

In het klassement heeft hij vier tellen voorsprong op Swift en de Japanner Fumiyuki Beppu, zijn voormalig ploeggenoot.

Gevecht

Van Hummel, die vorig jaar grote bekendheid kreeg door zijn 'gevecht' in de bergetappes in de Ronde van Frankrijk, betrok zijn teammaten nadrukkelijk in zijn zege.

Zij reden het gat naar de drie vluchters dicht, die in de eerste etappe een maximale voorsprong van twaalf minuten pakten. Van Hummel was ook blij dat hij nu van de 'nul' achter zijn naam af is.

''Ik heb er iets langer op moeten wachten dan vorig jaar, maar gelukkig is de eerste overwinning binnen. Met dank aan het goede werk van mijn ploeggenoten.''

Niet ideaal

Vorig jaar won Van Hummel begin mei zijn eerste wedstrijd. ''De weersomstandigheden in Nederland waren de afgelopen weken niet ideaal. In veel koersen moest er in waaiers gereden worden en viel er aan de finish niet meer te sprinten voor de zege."

"Daarnaast reden we dit jaar niet in de Vierdaagse van Duinkerken, dus dan zijn er sowieso al minder kansen. Gelukkig zat vandaag alles mee. Het zijn niet de minsten die ik hier heb verslagen, dat geeft moraal voor de komende periode'', aldus de sprinter.

NUwerk

Tip de redactie