Australiër Lloyd wint zesde Giro-etappe

MARINA DI CARRARA - De Australische wielrenner Matthew Lloyd heeft vrijdag de zesde etappe van de Ronde van Italië gewonnen. De coureur van Omega Pharma-Lotto bereikte in Marina di Carrara solo de finishlijn.

Hij had iets meer dan een minuut voorsprong op de Zwitser Rubens Bertogliati.

De Duitser Danilo Hondo won enkele seconden later de spurt van het peloton. De Italiaan Vincenzo Nibali behield de roze leiderstrui.

Goede samenwerking

Lloyd en Bertogliati plaatsten al na 45 kilometer hun demarrage. Het duo werkte op het heuvelachtige parkoers, met enkele beklimmingen die meetelden voor het bergklassement, goed samen en vergaarden op die manier een maximale voorsprong van 5.40.

Lloyd kwam op de cols steeds als eerste boven en verzekerde zich daarmee van de bergtrui. Op de laatste klim, naar Bedizzano, schudde de Australiër zijn vluchtgezel van zich af en soleerde hij naar de overwinning.

Misverstand

Het peloton met alle favorieten had de achterstand tijdens de laatste klim inmiddels teruggebracht naar anderhalve minuut. Net te veel om de twee vluchters nog in de kraag te grijpen. Al had Danilo Hondo dat niet in de gaten.

De Duitser kwam als eerste van de achtervolgers over de finishlijn en dacht daarmee de etappe te hebben gewonnen. Nadat Hondo al juichend over de streep was gekomen, attendeerden collega's hem erop dat er twee coureurs Marina di Carrara al hadden bereikt.

''Ik dacht dat we iedereen hadden ingerekend'', reageerde Hondo beschaamd. ''Die situatie was onoverzichtelijk, maar dit hadden we moeten weten. Het is een blunder. Maar goed, ik ben niet de eerste die dit overkomt.''

De etappe ging van Fidenza naar Marina di Carrara, over 172 kilometer.

Tip de redactie