BRUSSEL - Kim Clijsters moet Roland Garros aan zich voorbij laten gaan. De Belgische tennisster heeft nog te veel last van de voetblessure die ze vorige maand in het Fed Cup-duel met Estland opliep.

Haar management heeft dit vrijdag laten weten.

Ook de Rus Nikolai Davidenko doet niet mee aan het grandslamtoernooi in Parijs. De nummer zes van de wereld heeft een polsblessure.

Clijsters heeft vrijdag een scan ondergaan. Haar spierblessure is genezen, maar er zit nog vocht in de voet. Hierdoor kan Clijsters niet pijnvrij tennissen. Ze heeft daarom besloten geen risico te nemen. Ze richt zich nog volledig op het grasseizoen.

Jammer

''Ik vind het heel jammer om Roland Garros te moeten missen. Parijs is zo dicht bij huis dat ik er me altijd een beetje thuis voel. Daar begon het ook allemaal met mijn allereerste grandslamfinale. Maar de pijn in mijn voet houdt me noodgedwongen aan de kant. Ik laat nu alles verder genezen om helemaal fit en klaar te zijn voor het grasseizoen'', aldus Clijsters, die in 2001 en 2003 in de finale stond.

De Vlaamse nummer tien van de wereld maakte vorig jaar haar rentree in het internationale circuit en zou haar eerste Roland Garros spelen sinds haar terugkeer.

De Argentijn Juan Martin del Potro, de Duitser Tommy Haas, de Rus Ig