Leonardo en AC Milan uit elkaar

HOOFDDORP - Leonardo vertrekt na dit seizoen als trainer van AC Milan. De Braziliaan werd afgelopen zomer benoemd tot opvolger van Carlo Ancelotti.

“Wij gaan als goede vrienden uit elkaar”, meldt vice-voorzitter Adriano Galliani op de website van de Italiaanse topclub.

"De beslissing is met wederzijdse instemming genomen. We kunnen niet genoeg benadrukken hoeveel Leonardo heeft betekend voor deze club."

Berlusconi

Milan bezet de derde plaats in de Serie A, op gepaste afstand van Internazionale en AS Roma. In de Champions League viel het doek in de achtste finale tegen Manchester United.

Het vertrek van Leonardo komt niet geheel als een verrassing. Afgelopen maand stelde eigenaar Silvio Berlusconi zijn vraagtekens bij de capaciteiten van de oefenmeester. "We zijn de laatste paar weken al naarstig op zoek gegaan naar een vervanger."

Van Basten

In de Italiaanse media zoemde het gerucht rond dat Marco van Basten in de race is voor de opvolging van Leonardo. De clubicoon kampt echter met enkelklachten en kan naar eigen zeggen geen zwaar werk verrichten.

"Het lijkt me niet gepast om als coach strompelend op het veld te staan. Dus nu telt alleen mijn blessure, daarna zien we wel weer verder. In de toekomst is alles mogelijk."

NUwerk

Tip de redactie