Blatter onder de indruk van Gullit

ZÜRICH - Joseph Blatter was vrijdag zichtbaar onder de indruk van de manier waarop het HollandBelgium Bid het bidbook voor het wereldkampioenschap van 2018 of 2022 overhandigde.

De delegatie van beide 'lage landen' arriveerde niet in een dure limousine, maar gewoon op de fiets. Blatter genoot eveneens van de aanwezigheid van oud-topspelers als Ruud Gullit, Johan Cruijff en Paul van Himst.

''Jullie komen gewoon op de fiets, dat is pas milieuvriendelijk'', lachte Blatter. ''Het raakt mijn hart ook dat jullie met bekende voetballers komen'', stelde Blatter, die vrijdag tijdens de ontvangst van alle kandidaten voornamelijk mensen uit de politiek of bestuurders van de voetbalbond ontmoette.

Behalve Nederland en België koos van alle andere kandidaten alleen Engeland ook voor een topvoetballer, David Beckham.

Succes

''Voetballers ondersteunen jullie bidbook'', zei Blatter tegen de Nederland-Belgische delegatie. ''De regeringen en koningshuizen ook. Dat is fantastisch. Ik wens Nederland en België heel veel succes in de aanloop naar de verkiezing op 2 december.''

Gullit wees Blatter er op dat hij als kind altijd het wereldkampioenschap van tv moest volgen. ''Ik ga er van uit dat mijn zoontje van 8 jaar binnenkort alle topspelers van dichtbij kan zien'', zei Gullit. ''Dat is mooi gezegd'', concludeerde Blatter.

Oefenduels Eredivisieclubs

Oefenduels Eredivisieclubs
De clubs uit de Eredivisie bereiden zich met vriendschappelijke duels voor op het nieuwe seizoen.
Tip de redactie