Stevens met Salzburg kampioen van Oostenrijk

GRAZ - Huub Stevens heeft met Red Bull Salzburg de landstitel veroverd in Oostenrijk. De ploeg van de Nederlandse trainer won op de laatste speeldag met 2-0 bij Sturm Graz en verzekerde zich daarmee van het kampioenschap.

Vorig jaar veroverde Salzburg onder leiding van Co Adriaanse ook al de titel.

Beide doelpunten vielen vroeg in de eerste helft. Simon Cziommer, die in de eredivisie voor FC Twente, Roda JC en AZ voetbalde, maakte de eerste treffer. Robin Wallner verdubbelde even later de score.

Barry Opdam mocht vlak voor tijd nog invallen. De voormalig international, die jarenlang bij AZ speelde, vertrekt na dit seizoen bij Salzburg. Robin Nelisse kwam niet in actie.

Op de laatste speeldag in Oostenrijk maakten nog drie ploegen kans op de titel: Salzburg, Austria Wien en Rapid Wien. De ploeg van Stevens beschikte echter over de beste papieren en gaf die bij Sturm Graz niet meer uit handen.

Beloning

''Deze titel is een beloning voor al het werk dat we dit seizoen hebben verricht'', zei Stevens na zijn eerste kampioenschap als trainer. De 56-jarige Limburger won eerder met Schalke 04 wel de UEFA Cup en de Duitse beker.

''We moeten ons nu richten op kwalificatie voor de Champions League'', aldus Stevens, die zich met Salzburg via de voorronden zal moeten plaatsen voor het hoofdtoernooi.

NUwerk

Tip de redactie