Go Ahead wint eerste duel met Willem II

DEVENTER - Go Ahead Eagles heeft donderdag tegen Willem II een flinke stap richting promotie naar de eredivisie gezet.

Goudhaantje in Deventer was de lange tijd door fysiek ongemak uitgeschakelde aanvaller Koen van der Biezen, die diep in blessuretijd op aangeven van Jonathan Vosselman het enige doelpunt maakte: 1-0.

Go Ahead heeft nu zondag bij de return in Tilburg aan een gelijkspel genoeg om ten koste van Willem II na veertien jaar terug te keren in de eredivisie.

Dik verdiend

De winst van Go Ahead tegen het laffe Willem II was dik en dik verdiend. De ploeg zette vanaf de aftrap de jacht op terugkeer naar de eredivisie met veel passie in.

De roemruchte club uit Deventer, voor het laatst op het hoogste niveau actief in het seizoen 1995-1996, is er alles aan gelegen eindelijk weer eens te promoveren. Gesteund door het fel meelevende publiek in de sfeervolle Adelaarshorst werd Willem II meteen onder druk gezet.

Gevaar

Voetballend zag het er allemaal fatsoenlijk uit aan Deventer kant. Het grootste gevaar kwam van rechts, waar de talentvolle Jules Reimerink het zijn directe tegenstander Frank van der Struijk knap lastig maakte.

De Eagles prikten wel veelvuldig in de eerste helft, maar verzuimden door te bijten. Het bleef bij een enkel afstandsschot, waar doelman Maikel Aerts niet zo veel moeite mee had.

Verdedigen

Willem II beperkte zich veelal tot verdedigen. Slechts zelden bereikte de ploeg de eenzame spits Gerson Sheotahul, in de punt van de aanval de vervanger van de geblesseerde Frank Demouge.

Ook de vormgevers Stef Nijland en Saïd Boutahar vonden geen gaten in de hechte afweer van Go Ahead Eagles.

Fris voetbal

Ook na rust probeerden de Eagles met fris voetbal Willem II te overrompelen, maar opnieuw zag het er dreigender uit dan de werkelijkheid was.

Reimerink was na een kwartier nog het dichtst bij het openingsdoelpunt, maar hij strandde op Aerts. Wat Go Ahead daarna ook probeerde, de ploeg slaagde er maar niet in het verdedigende bastion van Willem II te slopen.

Totdat Koen van der Biezen, ingevallen voor de falende Donny de Groot, de Adelaarshorst in de slotseconden alsnog in vuur en vlam zette: 1-0. En daarmee Go Ahead Eagles met één been terugbracht in de eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie