Alonso weer de snelste in Monaco

HOOFDDORP - Fernando Alonso voert na afloop van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Monaco opnieuw de tijdenlijst aan. De Spanjaard was met zijn Ferrari ook al snel in de ochtendsessie op het stratencircuit in Monte Carlo.

Alonso wist zijn rode bolide in een tijd van 1:14.904 tussen de vangrails door te manoeuvreren. Daarmee was hij een tiende sneller dan Nico Rosberg in de Mercedes. De snelste ronde werd vroeg in de sessie gereden door Alonso, waarna lichte regenval snellere tijden verhinderde.

Sebastian Vettel was in zijn Red Bull goed voor de derde tijd. Teamgenoot Mark Webber is pas terug te vinden op de tiende plek. De Australiër leek zich te richten op de afstelling voor de race, door met veel benzine aan boord te rijden.

Felipe Massa deed het iets beter dan in de eerste sessie. De Braziliaan die de laatste races vaak onderdoet voor teamgenoot Alonso, stuurde zijn Ferrari naar de vierde tijd. Michael Schumacher kwam in de andere Mercedes niet verder dan de vijfde tijd.

Spectaculair

Robert Kubica was spectaculair bezig op de vochtige baan. De Pool, in de ochtend nog derde, viel op door zijn wilde maar gecontroleerde rijstijl. Het bracht hem echter niet verder dan plaats zes.

McLaren is opnieuw niet in de bovenste regionen van de tijdenlijst te vinden. Lewis Hamilton was net als in de eerste vrije training slechts goed voor de zevende rondetijd. Teamgenoot Button is terug te vinden op plaats negen. Het tweetal wordt gesplitst door Adrian Sutil en zijn Force India.

Geen crashes

Net als de ochtendsessie verliep de tweede vrije training op het krappe circuit zonder ongevallen.

Een aantal coureurs miste de chicane bij het uitkomen van de tunnel en er was een klein incidentje tussen Heikki Kovalainen en de langzamer rijdende Felipe Massa, waarbij de Braziliaan even verrast werd door de Lotus-coureur. Het eindigde echter niet in tranen voor een van beide heren.

NUwerk

Tip de redactie