HOOFDDORP - Sebastian Vettel vertrouwt er op dat hij niet nog eens te maken krijgt met het probleem aan zijn remmen dat hem in Spanje uiteindelijk de tweede plaats kostte.

De Duitser moest zijn Red Bull in de slotfase van de Spaanse GP voorzichtig over de baan sturen, nadat zijn rem rechtsvoor het had begeven. Even daarvoor was een niet geplande tweede pitstop al noodzakelijk, waardoor Fernando Alonso zijn positie op de baan kon overnemen.

Vettel spreekt zich tegenover Autosport uit over het incident: "We denken dat we weten wat er is gebeurd. Maar we zijn niet honderd procent zeker, dus er zijn wat aanpassingen gedaan. Ik verwacht geen herhaling van het probleem."

"Het is duidelijk dat we dit jaar wat moeilijkheden hebben met de betrouwbaarheid. Bij geen van die gevallen gebeurde echter tweemaal hetzelfde of was dezelfde reden de oorzaak. Maar we moeten altijd snel reageren en tot dusver is het niet weer gebeurd. Ik vertrouw er op dat we de oplossing hebben."

Lastige start

Vettel kent een lastige start van het seizoen. Door mechanische tegenvallers glipten de zeges in Bahrein en Australië door zijn vingers. De Duitser beseft het belang van het finishen van races, wil hij een rol blijven spelen in de strijd om de wereldtitel.

"Vorige week was de derde plaats het maximaal haalbare. Het had veel erger kunnen aflopen", stelt Vettel, die op tien punten van WK-leider Jenson Button staat.

"Het is geen ramp. Alle races finishen is het belangrijkste. Jenson heeft er twee gewonnen, maar eindigde daarnaast ook steeds in de punten. Met het nieuwe puntensysteem is het gat niet zo groot."

Webber

Vettel geniet van het werken met zijn teamgenoot Mark Webber, die de laatste race in Spanje op zijn naam schreef. Samen stuwen ze het team tot grote hoogten.

"Ik ben blij dat ik in hetzelfde team als Mark zit. We houden elkaar scherp, dat is de sleutel tot succes. Geen van ons beiden heeft de kans om in slaap te vallen. We houden allebei van wat we doen."