Alonso snel in eerste training

HOOFDDORP - Fernando Alonso heeft tijdens de eerste vrije training in Monaco de snelste tijd op de klokken gezet. De Ferrari-coureur liet Sebastian Vettel in de Red Bull en Renaults Robert Kubica achter zich.

Alonso kwam tot een tijd van 1:15.927 op het krappe stratencircuit. Daarmee deed hij 0.073 korter over een rondje dan Vettel, op de baan lopend door de zonovergoten haven van Monte Carlo. Kubica's tijd was 0.089 langzamer dan die van de Spanjaard.

Mark Webber was goed voor de vierde tijd. De winnaar van de afgelopen Grand Prix in Spanje kreeg een aantal keer te maken met het vooraf gevreesde drukke verkeer. Het dit seizoen uitgebreide startveld van 24 auto's bezorgt de coureurs moeilijkheden met het vinden van een vrije baan.

Felipe Massa reed in de andere Ferrari de vijfde tijd, kort gevolgd door zijn voormalig teamgenoot Michael Schumacher met zijn Mercedes.

Moeite

Het McLaren-team lijkt voorlopig wat moeite te hebben met het tempo in Monaco. Lewis Hamilton en Jenson Button (de winnaar in 2009) zijn goed voor respectievelijk de zevende en de achtste tijd.

Ondanks de toegenomen drukte verliep de eerste trainingssessie zonder noemenswaardige incidenten.

NUwerk

Tip de redactie