Federer denkt nog niet aan stoppen

HOOFDDORP - Roger Federer is nog lang niet verzadigd. In een vraaggesprek met de BBC spreekt de Zwitser met klem tegen dat hij afscheid wil nemen op de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

“Ik zal niet ontkennen dat ik in de tweede helft van mijn loopbaan zit, er is natuurlijk het een en ander veranderd in mijn persoonlijke omgeving”, aldus Federer, wiens vrouw vorig jaar het leven schonk aan een tweeling, tegen de Britse omroep.

“Plezier maken staat nu meer dan ooit voorop. Ik wil zo lang mogelijk doorgaan en vooral genieten.”

Londen 2012

Een ideaal afscheidspodium voor Federer zouden de Spelen van 2012 zijn, zo wordt links en rechts beweerd door kenners. Een gouden olympische medaille is de enige individuele prijs die ontbreekt op de erelijst van de Zwitser.

“De Spelen zijn niet mijn eindstation, al is dat afhankelijk van mijn fysieke staat. Het denkproces ‘hoe zal ik deze sport ooit verlaten?’ is nog niet eens op gang gekomen.”

Emotionele maanden

Met zestien Grand Slam-titels staat Federer nu al op eenzame hoogte in de tennishistorie. De Zwitser voert sinds maandag voor de 282ste week de wereldranglijst aan, vier weken minder dan recordhouder Pete Sampras.

“Het is ongelooflijk wat er de afgelopen twaalf maanden is gebeurd. Vorig jaar rond deze tijd stond ik op dertien Grand Slams en had ik nog geen twee dochters. Het zijn emotionele maanden geweest.”

Tip de redactie