Wenger wil betere defensie

AMSTERDAM - Arsène Wenger wijt het mislopen van de titel aan een zwakke verdediging. De trainer van Arsenal wil de club aankomende zomer versterken met een of twee verdedigers.

Het lukte de Londense club voor het vijfde jaar op rij niet de landstitel te pakken.

"De aanvallers zijn van wereldniveau, maar achterin moet het nog een stuk beter", zegt de oefenmeester op de site van de club.

Over oud-Ajacied Thomas Vermaelen was Wenger erg te spreken. Hij maakte een goed seizoen door, maar kende af en toe kleine blessures.

"Deze zomer wil ik mij op de transfermarkt gaan roeren. We moeten een goede verdediger erbij halen en onze aanvallers behouden." De verdedigers die op het lijstje van de Franse trainer staan zijn Fulham-verdediger Brede Hangeland en Saint-Etienne-verdediger Pape Diakhaté.

Blessures

"We waren er dit seizoen weer erg dichtbij, maar moesten in de laatste paar wedstrijden afhaken. We kregen veertig doelpunten tegen en die kwamen mede door blessures van onze vaste verdedigers."

"Als alles volgend jaar loopt zoals het moet, spelen we tot de laatste dag mee om de titel", zegt Wenger over de titelaspiraties van Arsenal.

Champions League

De club uit Londen eindigde dit seizoen op de derde plaats achter Manchester United en Chelsea. Laatstgenoemde club stelde de titel op de laatste dag veilig door met 8-0 van Wigan Athletic te winnen.

Arsenal speelt door de derde plaats volgend seizoen Champions League. De club is hierdoor een interessante optie voor goede verdedigers die geen Europees voetbal spelen met hun huidige werkgever.

NUwerk

Tip de redactie