Woods kampt met ontstoken nekwervel

LOS ANGELES - Tiger Woods heeft last van een ontstoken nekwervel. De 34-jarige Amerikaan maakte dat woensdag (plaatselijke tijd) op zijn website bekend.

Eerder op de dag had de nummer 1 van de wereldranglijst een mri-scan ondergaan om de juiste diagnose vast te stellen van zijn nekblessure.

Woods benadrukte dat een volledig herstel een kwestie van tijd is. De veertienvoudige Majorwinnaar zei er niet bij hoe lang hij nog uit de roulatie zal zijn.

Woods trok zich afgelopen zondag op de laatste dag van The Players Championship terug op de zevende hole wegens aanhoudende nekklachten. De kwetsuur zal de komende tijd met fysiotherapie, massage en ontstekingsremmende medicijnen worden behandeld.

Tegenvaller

De nekblessure is een nieuwe tegenvaller voor Woods, die afgelopen maandag brak met zijn vertrouwde coach Hank Haney.

De sportmiljardair is bovendien verwikkeld in een bittere scheidingsprocedure met zijn vrouw Elin Nordegren nadat zijn vele buitenechtelijke affaires naar buiten waren gekomen.

Woods onderging therapie om zijn seksverslaving te bestrijden. Voor de problemen op privégebied had de Amerikaanse superster ook al last van een pittige knieblessure.

NUwerk

Tip de redactie