AMSTERDAM - Robert Kubica kijkt uit naar de race op het krappe stratencircuit van Monte Carlo. De Poolse Renault-coureur finishte met onder meer zijn tweede plaats in Australië al vier van de vijf keer in de punten en wil die lijn tijdens de Grand Prix van Monaco doorzetten.

"Ik geniet altijd van stratencircuits, zeker die in Monaco. Ik rij er ook meestal goed", aldus de Pool tegen F1network. "Bepaalde aspecten aan de baan zijn zowel positief als negatief voor onze auto, dus het is nog even afwachten hoe competitief we zijn."

Kubica is zich bewust van het belang van een goede kwalificatie. "Je startpositie is enorm belangrijk in Monaco, omdat inhalen echt heel lastig is. Je moet vooraan beginnen en zo min mogelijk fouten maken."

Afstelling

Net als op andere circuits vraagt Monaco een geheel eigen afstelling van de auto. "Het gaat vooral om een wagen die goed reageert en makkelijk is om te rijden. Om die paar extra tienden te vinden heb je een afstelling nodig die je het vertrouwen geeft om echt tot de limiet te gaan en de vangrail bijna te 'zoenen'."

"Ik verwacht dat het dit jaar zelfs nog een grotere uitdaging is, omdat we de race beginnen met volle tanks. De auto reageert dan minder snel. Het tunnel-gedeelte werd altijd vol gas genomen, maar ik denk dat dat er dit jaar niet in zit."