Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Doek definitief gevallen voor Veendam

VEENDAM - Het doek is definitief gevallen voor BV Veendam. Bewindvoerder Wim Entzinger liet woensdagochtend aan de spelers weten dat er volgend jaar geen betaald voetbal wordt gespeeld door de club.
Door ANP/NUsport

De KNVB bevestigt het faillisement: "Vanmorgen heeft de KNVB kennisgenomen van het besluit van de rechter om het faillissement over BV Veendam uit te spreken.''

''Reglementair betekent een definitief faillissement dat de licentie om betaald voetbal in Nederland te spelen, per direct vervalt."

"Het is voor de KNVB op dit moment nog niet duidelijk of een betrokken partij bezwaar tegen de beslissing van de rechtbank zal aantekenen. Partijen hebben hiervoor formeel acht werkdagen de tijd."

Vijfde bankroet

BV Veendam is de vijfde voetbalclub sinds de invoering van het betaalde voetbal in 1954 die failliet gaat. Het doek viel in 1982 voor SC Amersfoort.

FC Wageningen en VC Vlissingen verdwenen in 1992 van het toneel. Eerder dit jaar ging het 120 jaar oude HFC Haarlem bankroet.

FC Oss

Door het bankroet van Veendam mag FC Oss komend seizoen wellicht alsnog uitkomen in de Jupiler League. De Brabanders eindigde vorige maand als laatste en degradeerden naar de Topklasse.

De KNVB meldt hierover: "Het huidige competitieseizoen loopt officieel tot 30 juni aanstaande. In het geval BV Veendam - of eventueel een andere club - voor die tijd de licentie kwijtraakt, zal deze club aangemerkt worden als tweede degradant. Dit betekent dat FC Oss dan niet degradeert."

Aanbevolen artikelen