Domenech laat Benzema en Vieira thuis

PARIJS - De Franse bondscoach Raymond Domenech heeft Karim Benzema opvallend genoeg niet opgenomen in zijn voorlopige selectie van dertig spelers voor het WK in Zuid-Afrika.

Ook 107-voudig international Patrick Vieira moet van Domenech thuisblijven. De bondscoach had aangekondigd om dinsdag met zijn definitieve selectie te komen, maar besloot toch nog een aantal spelers de kans te geven zich tot 1 juni te bewijzen.

Benzema maakte in zijn eerste seizoen bij Real Madrid niet al te veel indruk. Toch was de verwachting dat de spits naar het WK zou gaan.

Voorkeur

Domenech geeft in het rijtje met aanvallers echter de voorkeur aan onder anderen Jimmy Briand, André-Pierre Gignac en Mathieu Valbuena, die in de Franse competitie spelen.

Djibril Cissé keert na twee jaar terug in de selectie, vooral dankzij een productief seizoen bij de Griekse kampioen Panathinaikos.

Vieira

De ervaren middenvelder Vieira maakte in 1998 deel uit de Franse ploeg die in eigen land wereldkampioen werd.

Hij stapte in januari over van Internazionale naar Manchester City om in beeld te blijven voor de nationale ploeg, maar Domenech denkt Vieira niet nodig te hebben in Zuid-Afrika.

Ook Samir Nasri van Arsenal kreeg tot verrassing van velen geen uitnodiging. Domenech selecteerde wel een aantal spelers die nog nooit het shirt van de 'Haantjes' hebben gedragen, onder wie Marc Planus, Yann M'Vila en Mathieu Valbuena. Frankrijk speelt in groep A tegen Zuid-Afrika, Uruguay en Mexico.

NUwerk

Tip de redactie