ROTTERDAM - De blessure van Raemon Sluiter valt mee. Uit een MRI-scan bleek dinsdag dat de Rotterdamse tennisser last heeft van een geïrriteerde pees van de rechterelleboog.

Hij vreesde zijn loopbaan te moeten beëindigen als hij een paar maanden niet in actie zou kunnen komen. Sluiter kan echter toch door.

Sluiter omschreef zijn kwetsuur als ''een beginnende tennisarm''. Hij ondergaat intensieve behandeling en hoopt dan op tijd fit te zijn om het kwalificatietoernooi voor Roland Garros te kunnen spelen.

Roland Garros

''Er is geen verdere schade. Ik ga proberen kwalificaties voor Roland Garros te spelen'', meldde Sluiter, die waarschijnlijk wel aan zijn laatste jaar bezig is. De 32-jarige Sluiter heeft al maanden last van de rechterelleboog.

Omdat hij niet helemaal fit was, werd hij afgelopen weekeinde ook niet opgenomen in de definitieve Daviscupploeg voor het duel met Italië. Zonder Sluiter verloor Oranje met 4-1 in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone.

Rentree

Sluiter maakte begin 2009 zijn rentree nadat hij een klein jaar eerder was gestopt. Hij haalde vorig jaar verrassend de finale van het ATP-toernooi in Rosmalen, maar wil dit seizoen in dezelfde periode graag kwalificaties spelen voor Wimbledon.

Hij bedankte daarom voor een wildcard voor het Nederlandse grastoernooi.