Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

McClaren en Wolfsburg zijn er uit

ENSCHEDE - Steve McClaren verlaat landskampioen FC Twente voor Bundesligaclub VfL Wolfsburg. Dat heeft een woordvoerder van FC Twente dinsdag bevestigd.
Door ANP

McClaren was twee jaar bij FC Twente in dienst. De voormalig bondscoach van Engeland was uiterst succesvol in Enschede.

In 2008/2009 loodste hij de club naar de bekerfinale (waarin verloren werd van sc Heerenveen) en naar de tweede plaats in de eredivisie.

Afgelopen seizoen presteerde McClaren nòg beter. Hij bezorgde FC Twente de eerste landstitel in de clubgeschiedenis.

De Engelse trainer maakte het nieuws dinsdagochtend zelf bekend via dagblad TC Tubantia.

''Ik heb in Twente twee fantastische jaren gehad en het is ook fantastisch geëindigd. Ik had mijn vrouw en kinderen beloofd dat ik maximaal twee jaar bij hen weg zou zijn'', sprak McClaren wiens familie in Engeland achterbleef. ''We gaan nu allemaal in Duitsland wonen.''

Köstner

McClaren volgt bij VfL Wolfsburg interimtrainer Lorenz-Günther Köstner op, die in de winterstop werd aangesteld. Dat gebeurde nadat Armin Veh werd ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten.

De Duitse club werd een jaar geleden zeer verrassend kampioen van Duitsland en mocht dit seizoen in de Champions League spelen. Deze voetbaljaargang kon Wolfsburg niet overtuigen. De equipe eindigde uiteindelijk als achtste in de competitie en blijft komend seizoen van Europees voetbal verstoken.

Dat de Brit toch Wolfsburg verkoos boven FC Twente (dat wel in de Champions League mag voetballen) heeft vooral te maken met de grotere mogelijkheden bij de Duitse club. Wolfsburg heeft beduidend meer geld tot zijn beschikking, waardoor McClaren het team nòg meer naar zijn hand kan zetten. Daarbij beseft de gelouterde trainer als geen ander dat hij bij Twente het plafond heeft bereikt.

McClaren is al de derde belangrijke pijler van de succesformatie die uit Enschede vertrekt. Blaise N'Kufo verkast naar Seattle, terwijl eerder ook Kenneth Perez bekendmaakte zijn contract niet te willen verlengen.

Aanbevolen artikelen