Platini wil duels EK 2012 desnoods in Duitsland

HOOFDDORP - UEFA-voorzitter Michel Platini sluit niet uit dat enkele wedstrijden van het EK 2012 worden afgewerkt in Duitsland of Hongarije. Terwijl in Polen het toernooi bij wijze van spreken morgen kan beginnen, loopt de stadionbouw bij mede-organisator Oekraïne achter op schema.

Met name de gebrekkige voortgang van de renovatie van het Olympisch Stadion in Kiev, het onderkomen van de finale op 1 juli 2012, baart Platini zorgen. Ook het Lemberg Stadion in Lviv staat nog in de steigers.

Garantie

“Ik heb van de onlangs aangetreden regering de garantie gekregen dat er vaart achter wordt gezet. Natuurlijk houdt de UEFA alles nauwlettend in de gaten”, meldt de Fransman op de website van de Duitse voetbalbond. “Als het stadion in Kiev niet tijdig klaar is, kan Oekraïne geen gastheer zijn.”

De andere speelsteden in Oekraïne zijn Donetsk en Kharkiv. De Poolse stadions die het EK huisvesten staan in Warschau, Gdansk, Poznan en Wroclaw.

Plan B

Het uitvoerend comité van de UEFA beslist eind deze maand of het EK zoals gepland plaatsheeft in Polen en Oekraïne. Platini: “Er is geen plan B, want dan zouden we niet vertrouwen op plan A."

"Maar natuurlijk kunnen we snel schakelen. Het is een optie om het hele toernooi te houden in Polen, wellicht moeten we enkele duels afwerken in Duitsland of Hongarije. Ik wil echter benadrukken dat we volledig vertrouwen op de organisatiekunde van Oekraïne.”

Tip de redactie