HOOFDDORP - AC Milan hoeft voorlopig niet aan te kloppen bij Marco van Basten. De voormalige spits van de Italiaanse club kampt met enkelklachten en kan als gevolg daarvan geen zwaar werk verrichten.

Dat laat de oud-coach van Ajax en het Nederlands elftal weten aan La Gazzetta dello Sport.

Van Basten staat op dit moment niet open voor een dienstverband in Milaan vanwege zijn kwetsuur, maar hij zou in de toekomst wel oren hebben naar een eventuele functie bij de club waar hij als voetballer schitterde.

“Ik heb last van mijn enkel en daar gaat momenteel mijn volledige aandacht naar uit. Daardoor kan ik nu geen zwaar werk verrichten, zoals het trainerschap. Daarvoor moet je vrij in het hoofd zijn.”

Aansprekend idee

De voormalige spits wordt de laatste tijd veelvuldig genoemd als opvolger van trainer Leonardo, die in de clinch ligt met clubeigenaar Berlusconi en na dit seizoen het veld lijkt te moeten ruimen.

“Die geruchten zijn me niet ontgaan en als ik er over nadenk, vind ik het best een aansprekend idee”, zegt Van Basten, die momenteel in Italië verblijft om te golfen.

“Mijn relatie met Berlusconi is altijd goed geweest en ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij AC Milan.”

Toekomst

“Maar het lijkt me niet gepast om als coach strompelend op het veld te staan. Dus nu telt alleen mijn blessure, daarna zien we wel weer verder. In de toekomst is alles mogelijk.”