UTRECHT - Tyler Farrar heeft zondag de tweede etappe van de Ronde van Italië gewonnen. De Amerikaanse wielrenner van Garmin was in de straten van Utrecht de snelste van een uitgedund peloton.

Hij bleef de Australiër Matthew Goss voor. De Italiaan Fabio Sabatini werd derde.

De Australiër Cadel Evans nam de leiderstrui over van Bradley Wiggins. De Brit, zaterdag winnaar in Amsterdam, was betrokken bij een massale valpartij en finishte in een grote groep op 37 seconden van de ritwinnaar.

Van Emden

In het algemeen klassement heeft Evans een seconde voorsprong op Farrar. Beste Nederlander is Jos van Emden die op de zesde plaats staat.

Het was de tweede dag dat de Giro Nederland aandeed. Het peloton reed met een omtrekkende beweging van Amsterdam naar Utrecht over een afstand van 210 kilometer.

Maandag rijdt het peloton van Amsterdam naar Middelburg.

Onzeker

De verwachting is dat de wielerploegen na de derde etappe op Nederlands gewoon het vliegtuig kunnen pakken. De geplande vlucht van Oostende naar Turijn was onzeker omdat de IJslandse aswolk er zondag voor zorgde dat een aantal vliegvelden in Noord-Italië dicht was.

Gevreesd werd dat de 1200 kilometer per bus zouden moeten worden overbrugd. ''Er is ons verteld dat we in principe maandag gewoon kunnen vliegen, maar zeker ben je natuurlijk nooit'', zei Rabo-ploegleider Erik Dekker na een vergadering met de organisatoren.

Bekijk foto's van de Giro d'Italia op NUfoto

Bekijk de Giro d'Italia special op NUsport