TILBURG - Willem II, Go Ahead Eagles en Excelsior hebben zich zondag geplaatst voor de derde en laatste ronde in de play-offs om promotie/degradatie. De vierde deelnemer komt uit het duel tussen Sparta en Helmond Sport.

Die wedstrijd is zondag om 16.30 uur begonnen. De wedstrijden in de afsluitende twee speelronden van de nacompetitie zijn donderdag en zondag.

Willem II speelde voor eigen publiek gelijk tegen FC Eindhoven: 1-1. Het team van interim-trainer Theo de Jong was afgelopen donderdag met 2-1 te sterk voor de eerstedivisieclub. Voor Willem II opende Gerson Sheotahul de score.

Ruud van der Rijt maakte namens de bezoekers in de 73e minuut gelijk. Acht minuten eerder had ploeggenoot Rochdi Achenteh een strafschop gemist.

Willem II

Willem II strijdt komende week tegen Go Ahead Eagles om behoud in de eredivisie. De ploeg uit Deventer verloor zondag met 1-0 bij SC Cambuur. Dankzij de thuiszege van 2-0 bereikten de Eagles toch de beslissende ronde in de play-offs.

Na de vroege treffer van Mark de Vries (elfde minuut) trachtte de Friese ploeg zondag tevergeefs een verlenging af te dwingen.

Excelsior

Ook Excelsior is nog in de race om promotie naar de eredivisie. De Rotterdamse ploeg versloeg FC Zwolle zondag op eigen veld met 4-3. Excelsior had de eerste wedstrijd al met 1-0 gewonnen. FC Zwolle kwam zondag in de veertigste minuut voor de eerste en enige keer op voorsprong dankzij een treffer van Arne Slot (1-2).

De bezoekers waren op dat moment even gekwalificeerd voor de derde ronde. Nog voor de rust herstelde Leen van Steensel evenwel alweer het evenwicht (2-2).

Na 3-3 in de tweede helft maakte Guyon Fernandez in de 76e minuut het laatste doelpunt: 4-3. FC Zwolle speelde op dat moment al met tien man door een rode kaart voor doelman Diederik Boer.

Sparta

Excelsior speelt in de derde ronde tegen de winnaar van het tweeluik tussen Sparta en Helmond Sport. De Brabantse eerstedivisieclub verdedigt zondag op het Kasteel een voorsprong van 2-1.