SEVILLA - FC Barcelona verdedigt volgende week tijdens de laatste speelronde van de Spaanse voetbalcompetitie een punt voorsprong op Real Madrid. Beide titelkandidaten wonnen op de laatste speeldag hun wedstrijd.

Barcelona deed dat bij Sevilla (3-2), Real Madrid nam in eigen huis na rust afstand van Athletic Bilbao (5-1).

Barcelona had de titel zaterdagavond al even virtueel in bezit. De titelverdediger stond voor bij Sevilla, terwijl Real Madrid tegen tien man van Bilbao op 1-1 stond.

Doelpunten

De Madrilenen maakten in de laatste twintig minuten echter nog vier doelpunten. Volgende week zondag kan Barcelona in het eigen Camp Nou tegen Real Valladolid de titel veiligstellen.

Real Madrid gaat op bezoek bij Malaga. Bij een gelijk puntentotaal geeft in Spanje het onderling resultaat de doorslag. Dat is in het voordeel van Barça.

Catalanen

De Catalanen leken een onverwacht makkelijke avond te hebben bij subtopper Sevilla. Door treffers van Lionel Messi, Bojan Krkic en Pedro stond Barcelona na een uur met 3-0 voor.

Sevilla kwam echter opvallend genoeg dichtbij toen het nog maar met tien spelers op het veld stond, na de rode kaart voor Abdoulay Konko. Frederic Kanouté en Luis Fabiano brachten de spanning terug in de wedstrijd, maar de gelijkmaker bleef uit.

Zeventig minuten

Real Madrid speelde zeventig minuten tegen tien man van Bilbao (rood Fernando Amorebieta), maar had het toch lange tijd moeilijk. Cristiano Ronaldo bracht de Madrilenen uit een strafschop wel op voorsprong, maar vlak voor rust maakte Francisco Javier Yeste verrassend gelijk.

Barça was even virtueel kampioen, maar in de slotfase voorkwam Real door doelpunten van Gonzalo Higuain, Sergio Ramos, Karim Benzema en Marcelo een vroegtijdige beslissing van de kampioensstrijd. Benzema tekende overigens voor het honderdste competitiedoelpunt van de 'Koninklijke' van het seizoen.

Champions League-ticket

Achter de twee titelrivalen is Valencia al zeker van de derde plaats en het bijbehorende Champions League-ticket.

In de strijd om plaats vier - goed voor de voorronde van het belangrijkste Europese bekertoernooi - liet Real Mallorca na om te profiteren van de nederlaag van Sevilla. Mallorca ging zelf ook onderuit, bij Deportivo la Coruña (1-0). Sevilla heeft daardoor nog steeds een punt voorsprong.