ZURICH - Togo kan de komende editie van de Afrika Cup gewoon deelnemen. De Afrikaanse voetbalbond CAF heeft vrijdag besloten om de schorsing van het land op te heffen. Dat gebeurde na bemiddeling van FIFA-preses Joseph Blatter.

Togo trok zich vorig jaar op advies van de regering terug uit de Afrika Cup, nadat de spelersbus in Angola onder vuur was genomen. Daarbij kwamen twee mensen om het leven.

Het CAF vond de inmenging van de politiek niet acceptabel en meende dat Togo zijn afmelding eerst met de Afrikaanse bond had moeten bespreken. Togo ging in beroep bij het internationaal sporttribunaal CAS, dat beide partijen vroeg om weer om de tafel te gaan.

Compromis

Na bemiddeling van Blatter bereikten Togo en het CAF een compromis: Togo erkende dat het verzuimd had de afmelding te rapporteren aan het CAF, waarna de federatie de schorsing introk.

''Dit betekent een overwinning voor de hele voetbalfamilie'', vond Blatter. ''Het toont aan dat we interne conflicten zelf kunnen oplossen, hetgeen de hele voetbalfamilie ten goede komt.''