LA CORUNA - Hij loodste zijn ploeg dinsdagavond in de Champions League langs Monaco en maakte zaterdag de winnende treffer tegen Valencia: 2-1. De dit seizoen zo bekritiseerde aanvaller Tristan is voorlopig weer even de man bij Deportivo la Coruna, de nieuwe koploper van Spanje.

Deportivo heeft twee punten meer dan Valencia en Real Madrid, de titelverdediger die dankzij twee treffers van Raul en een rake volley van Zidane van Racing Santander won met 3-1.

Makaay

Tristan leek bij Deportivo de gedoodverfde opvolger van de vertrokken Makaay. Hij werd echter vaak in het nachtleven gesignaleerd en was ook betrokken bij een reeks incidenten. "Tristan is als een chirurg die voor een belangrijke operatie een glas alcohol drinkt", sprak de coach van Deportivo een maand geleden.

Aanvaller Pandiani presteert dit seizoen wel verrassend goed. Hij houdt Tristan voorlopig dan ook op de bank. De veelbesproken spits liet afgelopen week echter zijn voeten spreken. Hij scoorde het enige doelpunt in het duel met Monaco en zijn rol was tegen Valencia ook beslissend. Na de openingstreffer van Valeron en de gelijkmaker van Valencia van Mista scoorde hij als invaller tien minuten voor tijd de bevrijdende tweede treffer voor La Coruna.

Celta de Vigo

Celta de Vigo komt langzaam in vorm. De tegenstander van Ajax in de Champions League won zondag met 4-0 de uitwedstrijd bij hekkensluiter Espanyol. Celta sloot de eerste helft af met een voorsprong van 1-0. De treffer was na een kwartier van Luccin uit een strafschop. In de tweede helft volgden treffers van Milosevic, Mostovoi en Jandro.

Barcelona

Het was de tweede seizoenszege voor Celta, dat enkele plaatsen klom op de ranglijst. Jordi Cruijff viel bij Espanyol na een uur in. Barcelona won weer eens en deed dat opnieuw buiten Camp Nou. Op het vakantie-eiland Mallorca werd het 1-3 na een 0-2 ruststand.

Saviola en Ronaldinho scoorden voor rust, Phillip Cocu na de pauze. Correa deed kort voor tijd iets terug voor de thuisploeg, waar Arnold Bruggink een basisplaats had. Barcelona, dat Gabri met rood voortijdig zag vertrekken, kwam aan de aftrap met de Nederlanders Van Bronckhorst en doelpuntenmaker Cocu. Kluivert viel een kwartier voor tijd in.