ROTTERDAM - Feyenoord begint donderdagavond aan de bekerreturn tegen Ajax in De Kuip zonder aanvoerder Giovanni van Bronckhorst.

De 35-jarige linksback ondervindt te veel hinder van een knieblessure. Tim de Cler (31) is zijn vervanger.

Naast Van Bronckhorst ontbreekt bij Feyenoord ook Luigi Bruins in vergelijking met het elftal dat anderhalve week geleden in de Amsterdam Arena met 2-0 verloor. De middenvelder zit op de bank. Aanvaller Roy Makaay vervangt Bruins.

Voor de 35-jarige routinier is het zijn ultieme afscheidswedstrijd. Hij zwaaide afgelopen zondag in de laatste competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen in De Kuip (6-2, met drie treffers van Makaay) eigenlijk al officieel af.

Zijn trainer Mario Been heeft hem gezien de achterstand in de dubbele finale om de KNVB-beker echter nog één keer hard nodig. Makaay fungeert bij absentie van Van Bronckhorst tevens als aanvoerder van Feyenoord.

Ajax

Ajax treedt aan met hetzelfde elftal als in de thuiswedstrijd. De Amsterdamse ploeg kwam in dat duel dankzij twee treffers van Siem de Jong snel op een voorsprong van 2-0. Ondanks een aanhoudend overwicht van Ajax bleef het daarbij.

Voor scheidsrechter Roelof Luinge (54) is het eveneens zijn laatste officiële wedstrijd in het betaalde voetbal. In de hermetisch afgeschermde Kuip zijn geen fans van Ajax aanwezig.