ROTTERDAM - Op kousenvoeten vervolgde Feyenoord zondag debizarre overlevingstocht die de club in het spoor van de aloudetitelconcurrenten moet brengen. Een gelukkige treffer van Buffel inde derde minuut van blessuretijd tegen Willem II (2-1) voorkwam datde door de Rotterdammers ingeslagen weg het karakter van eentreurmars of zelfs een martelgang kreeg.

De Belgische topschutter van Feyenoord trof via verdedigerJaliens doel. Vijf minuten eerder was Willem II op gelijke hoogtegekomen via Quinn. De invaller profiteerde van een enormmisverstand tussen doelman Zoetebier en voorstopper Van den Berg.Feyenoord kwam in de 31e minuut op voorsprong via de voet vanLurling.

Na enkele goede invalbeurten kreeg de linksbuiten van trainerVan Marwijk de voorkeur boven Robin van Persie, het talent datwegens moeizame contractbesprekingen in onmin met de leiding vanzijn club leeft. Getuige het helse fluitconcert bij zijn invalbeurtin de 84e minuut heeft Van Persie het kennelijk ook bij de aanhangvan Feyenoord verbruid.

Voorkeur

Het Legioen leeft volgens de leer van "geen woorden maardaden" en heeft een sterke voorkeur voor noeste werkers die nooitzeuren. Ze vinden het ook maar niets dat een jonge speler als VanPersie om meer geld en een gelimiteerde afkoopsom vraagt. Daarvoorheeft het ook bij de technische staf van Jong Oranje omstredentalent in de ogen van de Rotterdamse aanhang nog te weinig latenzien.

Waar hoon het loon was voor het ene talent, gaf een bijnavergeten publiekslieveling de aanhang van Feyenoord de zo gewenstehoop. Na ruim een jaar verscheen Leonardo weer eens in dehoofdmacht. De Braziliaanse pingeldoos beloonde zijn invalbeurt inhet laatste kwartier met prima voorbereidend werk op de winnendetreffer van Buffel. Na problemen met knie, rug en enkel lietLeonardo tegen Willem II zien dat hij met zijn onberekenbare actiesmoeilijk is te verdedigen.

Ook na de openingstreffer van Lurling konden de Feyenoorders hetgebrek aanzelfvertrouwen en kwaliteit niet camoufleren. Voor hetbevrijdende doelpunt van Buffel was slechts Kuijt dichtbij eentweede treffer. Danny Matthijssen bracht echter redding op dedoellijn. Na ruime nederlagen tegen Ajax (6-0) en PSV (6-1) mochtWillem II tot de 93e minuut hopen een stuntje.

Succesje

Vooral trainer Wotte kon het succesje hard gebruiken. Hij wachtal sinds februari vorig jaar op een uitzege. Voor de gelijkmakervan Quinn had Willem II al vijf weken niet in de competitiegescoord. In die periode schroomden technisch directeur Hulshoff envoorzitter Vullings niet om de trainer via de media tebekritiseren.

De clubleiding vindt dat Wotte met de huidige selectie Europeesvoetbal moet afdwingen. Ze vergeten te zeggen dat dit met tienbasisspelers moet gebeuren van wie het aan het einde van hetseizoen aflopende contract niet is verlengd. "Het is doodzonde datwe hier nog verliezen", aldus Wotte. "Zo sta je in de subtop, zosta je in het tweede rijtje. Dat is het lot van Willem II."