HOOFDDORP - In de zoektocht naar een nieuwe trainer valt binnen Hamburger SV veelvuldig de naam van Ajax-coach Martin Jol.

De trainer, tot vorige zomer in dienst van ‘Die Rothosen’, zou de opvolger moeten worden van Bruno Labbadia, die op 26 april werd ontslagen na de 5-1 nederlaag bij Hoffenheim.

Ook Ricardo Moniz, de huidige interim-trainer, is in beeld om de nieuwe hoofdtrainer te worden. De 45-jarige Haarlemmer zou na dit seizoen bij Red Bull Salzburg in dienst treden als hoofd opleidingen, maar heeft wel oren naar een verlengd dienstverband bij HSV.

Jol heeft een doorlopend contract bij Ajax tot medio 2012. Hij leidde Hamburger SV in het seizoen 2008/2009 naar de vijfde plaats.

Europa League

Met nog één speelronde in de lopende jaargang te gaan bezet de club van Joris Mathijsen, Romeo Castelen, Ruud van Nistelrooy en Eljero Elia de zevende plaats.

Alleen als HSV zaterdag afrekent met Werder Bremen en VfB Stuttgart verliest van Hoffenheim kwalificeren Moniz en de zijnen zich ten koste van Stuttgart voor de Europa League.

Elia

Een meevaller is dat Elia donderdagochtend probleemloos meetrainde. De linksbuiten was ruim een maand uit de roulatie vanwege een blessure aan zijn rechterenkel. “Ik zou zaterdag tegen Bremen twintig minuten mee kunnen doen”, vertelt Elia aan NUsport.

“De vraag is of dat verstandig is. Met het oog op het WK wil ik natuurlijk geen risico nemen. Ik wil me maandag fit melden in het trainingskamp van Oranje.”