HOOFDDORP - Dirk Marcellis heeft van PSV toestemming gekregen om onderhandelingen te voeren met AZ. Dat zegt algemeen directeur Jan Reker van de Eindhovenaren.

“De clubs zijn er nog niet uit, maar wij hebben er geen problemen mee dat de zaakwaarnemer van Dirk (Kees Ploegsma junior, red.) met AZ in gesprek is”, vertelt Reker in De Telegraaf. “We zijn in ieder geval op de hoogte gebracht van de interesse.”

Lens

PSV zou Marcellis kunnen betrekken in een deal met Jeremain Lens. De buitenspeler van AZ staat hoog op de prioriteitenlijst van de nummer drie van de eredivisie.

De 22-jarige Marcellis debuteerde vorig seizoen in het Nederlands elftal, maar is onder trainer Fred Rutten bij zijn club op een zijspoor beland. Twee weken geleden zei hij in het Algemeen Dagblad dat een transfer een serieuze optie is om zijn loopbaan een impuls te geven.

Verbeek

“Nog een seizoen alleen maar trainen, dat zie ik niet zitten", liet Marcellis toen optekenen. "Al ben ik er nog altijd van overtuigd dat ik met dank aan Fred Rutten en de andere trainers een betere voetballer ben geworden.”

De verwachting is dat Marcellis nadat hij is teruggekeerd van een trainingskamp van PSV in Brazilië een onderhoud heeft met de nieuwe AZ-oefenmeester Gertjan Verbeek.