ROME - Inter heeft woensdagavond in Rome de voetbalbeker van Italië gewonnen. Het elftal van coach José Mourinho versloeg in de eindstrijd AS Roma met 1-0. Het doelpunt viel vlak voor rust en werd gemaakt door Diego Milito.

Wesley Sneijder had slechts een gering aandeel in de overwinning. De Nederlands international viel al na enkele minuten uit. Hij was aan de ontmoeting begonnen met een blessure aan het dijbeen.

Het was het eerste succes voor Inter dit seizoen. De club is ook nog de belangrijkste titelkandidaat in Italië en speelt de finale van de Champions League tegen Bayern München. In de slotfase van de finale kreeg Fransesco Totti van Roma nog de rode kaart.

AS Roma

Voor Inter betekende de zege de derde bekerwinst in de afgelopen zes jaar. In die periode speelde het in de eindstrijd vijf keer tegen AS Roma. Met nog twee wedstrijden te gaan in de Serie A heeft Inter een voorsprong van twee punten op AS Roma. Nooit eerder won een club uit Italië de drie grote prijzen in één seizoen tegelijk.

Mourinho noemde het wegvallen van Sneijder in de openingsfase een grote tegenvaller. ''Hij is één van onze belangrijkste spelers. Ik wist meteen dat we het zonder Wesley moeilijk zouden krijgen."

"Met agressief spel zijn we echter overeind gebleven. Na de treffer kregen we controle over de wedstrijd en die hebben we niet meer weggegeven.''

Italiaanse beker