AMSTERDAM - "Het gaat om intermenselijke zaken", meer wil de ontslagen schaatscoach Wopke de Vegt niet kwijt over de breuk met zijn pupil Marieke Wijsman in de Volkskrant. Volgens verschillende bronnen in de schaatswereld zou De Vegt onaangenaam verrast zijn geweest toen hij Yvonne Leever, lid uit zijn ploeg en vriendin van Wijsman, aantrof in het Village Park Inn-hotel in Calgary.

De Vegt zou zich gepasseerd hebben gevoeld omdat hij niet op de hoogte was van de komst van het tweede lid uit zijn Jorritsma Bouw-ploeg naar Calgary. De Fries liet Leever thuis omdat ze zich niet kwalificeerde voor Salt Lake City

Wijsman staat er echter op dat ze samen met Leever haar Olympische voorbereiding kan voortzetten. Wijsman plaatste zich vorige week in Hamar tijdens de WK sprint definitief voor de Olympische Winterspelen.

De breuk tussen De Vegt en Wijsman kwam niet geheel onverwacht. Kort na afloop van de succesvolle race in de Noorse stad, dankte Wijsman vooral haar vriendin Leever en vertrouwensman Tjalling van den Bosch (voormalig sterkste man van de wereld) voor de mentale en fysieke steun.

De Vegt liet voorzichtig doorschemeren het tussen Van den Bosch en hemzelf niet boterde. "Zij heeft veel contact met hem. Misschien dat er tussen zijn en mijn aanpak ruis is ontstaan", verklaart hij tegenover de Volkskrant.

/SPORTWijsman dumpt schaatscoach De Vegt

/DOSSIERSchaatsen