HAMBURG - Als het aan Eljero Elia ligt, pakt hij zaterdag in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Werder Bremen nog wat speelminuten mee bij Hamburger SV.

De Nederlandse vleugelspits is na zo'n vijf maanden eindelijk verlost van enkelklachten en wil zich met het oog op het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika nog wel even laten zien.

''Ik voel me goed, heb geen problemen meer en sta te trappelen om tegen Bremen te spelen'', zo liet Elia op de website van HSV weten.

Sensationele entree

Elia maakte vorig jaar een sensationele entree in de Bundesliga, maar raakte in november tijdens de wedstrijd tegen Mainz geblesseerd aan zijn enkel. De schade leek in eerste instantie mee te vallen, maar toch bleef Elia last houden van het gewricht.

Zijn enkel werd in december voor enkele dagen in het gips gezet. De medische staf van HSV besloot uiteindelijk pas in maart tot een operatie, waarbij een zwevend stuk bot uit zijn enkel werd verwijderd.

Topfit

Zo'n zes weken later voelt de international zich weer topfit en klaar voor een rentree. Trainer Ricardo Moniz hield echter nog een slag om de arm.

''We wachten nog even af hoe Eljero de belasting van de groepstraining doorstaat'', aldus de geboren Haarlemmer.