AMSTERDAM - Thierry Henry mag vertrekken bij FC Barcelona. De Catalanen vinden het niet erg als de Fransman vertrekt uit Camp Nou. Voorzitter Joan Laporta laat weten hem geen strobreed in de weg te leggen als hij weg wil bij de Spaanse landskampioen.

Dit meldt hij aan de Spaanse sportkrant Sport.

"Hij heeft nog een contract van een jaar bij ons, maar hij maakt een teleurstellend seizoen door. Ik weet niet of Thierry zelf nog wel door wil bij Barcelona", vraagt Laporta zich af.

"Het liefst houden wij onze spelers aan de contracten, maar voor hem willen wij een uitzondering maken als hij dat graag wil."

Messi

De 32-jarige aanvaller moet dit seizoen genoegen nemen met een reserverol. Spelers als Lionel Messi, Bojan Krkic, Zlatan Ibrahimovic en Pedro staan hoger in de pikorde. Hierdoor komt hij vooral in het laatste kwartier van een wedstrijd in actie. Henry heeft in een eerder stadium al aangegeven zijn carrière nog een extra impuls te willen geven door op een ander continent te gaan spelen.

Vooral Amerika ligt in de lijn der verwachtingen. New York Red Bulls wil de spits graag overnemen en ziet in hem een goede versterking. Ook DC United Washington lonkt naar de diensten van de 118-voudige international.