VEENDAM - BV Veendam heeft tot donderdag de tijd gekregen om een faillissement te voorkomen. Bewindvoerder Wim Entzinger moet de rechtbank donderdagochtend laten weten of de club uit de Jupiler League te redden is.

Veendam heeft de benodigde 350.000 euro om een bankroet te voorkomen zo goed als binnen, maar moet ook voor volgend seizoen een financiële basis hebben.

De technische en medische staf hebben net als het management en kantoorpersoneel een donatie gedaan voor het reddingsplan. Veendam speelt vrijdag een benefietwedstrijd tegen een regionale amateurselectie.

Ruben Schaken, oud-speler van Veendam en volgend seizoen in dienst van Feyenoord, heeft al toegezegd mee te doen aan dat duel. Volgende week vrijdag staat nog een wedstrijd tegen FC Emmen op het programma, met als doel geld op te halen voor de noodlijdende club.

Meer nodig

Entzinger vroeg vorige week woensdag faillissement aan voor de club uit het oosten van Groningen. Een dag later kwam hij daar echter op terug omdat verschillende acties in gang waren gezet om Veendam alsnog te redden. ''Er is ons inmiddels bijna 350.000 euro toegezegd. Om dat daadwerkelijk te krijgen moeten we echter ook volgend seizoen levensvatbaar blijken, dus we hebben nog meer geld nodig'', aldus secretaris Jos Offenberg.

Mogelijk krijgt de club nog een financiële impuls door de verkoop van Michael de Leeuw. Vier clubs hebben serieuze interesse getoond in de topscorer van de Jupiler League.