EINDHOVEN - PSV-trainer Fred Rutten heeft zijn spelers die mogelijk worden geselecteerd voor het wereldkampioenschap voetbal thuisgelaten voor de oefentrip naar Brazilië.

Ibrahim Afellay, Otman Bakkal, André Ooijer en Orlando Engelaar maken kans op een plek in het Nederlands elftal, Carlos Salcido en Francisco 'Maza' Rodriguez gaan met Mexico naar het mondiale titeltoernooi.

Rutten vertrok dinsdag met twintig spelers naar Brazilië, waar PSV twee oefenwedstrijden speelt. Op 6 mei is Ceará de tegenstander, drie dagen later neemt PSV het op tegen Vitória.

Andy van der Meyde en Steve Olfers maken deel uit van het reisgezelschap, net als de jonge talenten Funso Ojo, Zakaria Labyad, Youness Mokhtar en Romario Sabajo.

Reis

Mogelijk gaat Rutten in Brazilië op bezoek bij Jonathan Reis, die in een afkickkliniek verblijft om van een cocaïneverslaving af te komen.

''Het zal heel moeilijk zijn, omdat er allerlei strenge regels aan verbonden zijn waar hij verblijft. Maar mocht de mogelijkheid zich voordoen, dan doen we dat.''

PSV besloot Reis in januari op staande voet te ontslaan omdat hij geen hulp wilde.